About

Over de winkel 

Found in Sweden is precies zoals het klinkt.  Alles wat je in deze winkel vindt, wordt zorgvuldig in Zweden geselecteerd. Gelegen aan het prachtige Javaplein, in Amsterdam Oost, biedt de winkel alles van mid-century dressoirs en andere grotere meubels tot kleinere artikelen zoals lampen, kandelaars en tafelkleden. De winkel verandert voortdurend, met wekelijks nieuwe artikelen, direct uit Zweden of eerst gerestaureerd uit de werkplaats. Veel, hoewel niet alle stukken zijn in hun oude glorie hersteld, of opgefrist met een nieuwe kleur, wat olie, of een nieuwe stof.

 

 

Het is een winkel die zichzelf niet al te serieus neemt. Hoewel sommige stukken designklassiekers zijn met een wat groter prijskaartje, vind je er ook genoeg betaalbare vintage stukken uit de vorige eeuw. Je zult items vinden die mooi en ongerept zijn, maar ook items die een beetje apart of ruw zijn. Soms is de winkel schoon en netjes, soms wat chaotisch. Sommige items vind je op de webshop, andere niet. Je snapt de essentie. In de wereld van vintage weet je nooit wat je aantreft en dat is Found in Sweden in een notendop. Kom langs voor een kijkje, een praatje of een aankoop.

Over de eigenaar

Het jagen op vintage items is altijd al een passie van mij geweest. De spanning van het zoeken, nooit weten wat voor schatten je tegen gaat komen, daar hou ik van. In mijn tienerjaren begon de interesse voor oude en aparte items die ik in handen kon krijgen. Op mijn twintigste verliet ik Zweden, maar telkens als ik terug kwam, ging er weer een oud stuk stof of een ander vintage item mee in mijn koffer.

 

Toen ik een paar jaar in Duitsland woonde, groeide mijn vintage obsessie uit tot een magazijn vol vintage meubels. In die tijd was er geen duidelijk zakelijk idee, wel een fulltime baan als freelance ontwerper. Ik had er eigenlijk geen tijd voor.

Nadat ik terug was verhuisd naar Amsterdam, nam ik een corporate baan aan. Twee jaar lang vrat het al mijn energie en creativiteit op en spuugde me vervolgens uitgeput uit. Het was het klassieke dieptepunt dat het keerpunt werd. Precies op dat moment kwam de prachtige winkel aan het Javaplein vrij. Zonder enkele knowhow van het runnen van een vintage bedrijf, greep ik deze kans met beide handen aan. Het is niet makkelijk geweest, maar wel erg leuk. En ik leer en groei elke dag. 

Met de winkel wil ik een positieve toevoeging zijn aan de buurt door betaalbare, duurzame stukken te verkopen die mijn klanten blij maken. Daarnaast wil ik mijn dochter laten zien dat je je passie kan volgen, ook als een alleenstaande 40+ mama. Dit is wat ik het liefste doe en zelfs met het eindeloze tillen, verschuiven, schuren, schoonmaken en rijden, knijp ik mezelf nog steeds in de handen dat ik dit mag doen voor de kost.

Address winkel:

Found in Sweden

Javaplein 29- 31 hs

1095 CJ Amsterdam